ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι κατά ανήλικου πρόσφυγα στη Βουλγαρία

επίθεση-με-μαχαίρι-κατά-ανήλικου-πρόσ-599550

Δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε δεκαεφτάχρονο σύρο πρόσφυγα σε προσφυγικό κέντρο στα βόρεια προάστια της Σόφιας αργά χθες βράδυ.

Ο νεαρός δέχτηκε επίθεση καθώς βρισκόταν μόνος κοντά στην κεντρική πύλη του καταυλισμού. Σύμφωνα με τον πρόσφυγα, αφού τον έριξαν στο χώμα με γροθιές ο ένας από τους δράστες τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην πλάτη. «Η μαχαιριά είναι επιφανειακή και η ζωή του είναι εκτός κινδύνου, ανέφεραν στα βουλγαρικά ΜΜΕ ιατροί του νοσοκομείου “Πιρογκόφ”».

Σύμφωνα με τους ιατρούς, βελτιώνεται επίσης η κατάσταση της υγείας της εικοσάχρονης Βουλγάρας φοιτήτριας, που μαχαιρώθηκε την Παρασκευή από αλγερινό μετανάστη, ο οποίος αποπειράθηκε να ληστέψει το κατάστημα στο οποίο η κοπέλα εργαζόταν ως πωλήτρια.

Η επίθεση έγινε αφορμή οι αστυνομικές αρχές να συλλάβουν για εξακρίβωση στοιχείων 59 μετανάστες που έμοιαζαν στον ύποπτο δράστη Σαλαχεντίν Μπιν Αλαντίν. Χιλιάδες βούλγαροι εθνικιστές διαδήλωσαν στη Σόφια την Κυριακή με αίτημα να απελαθούν όλοι οι μετανάστες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Τσβετλίν Γιόφτσεφ απευθυνόμενος στους κατοίκους του χωριού της Βόρειας Βουλγαρίας Τελίς, ζήτησε να κατανοήσουν την κυβερνητική πολιτική για τους πρόσφυγες. Οι κάτοικοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των αρχών να μεταμορφώσουν πρώην στρατώνα σε προσφυγικό κέντρο κλειστού τύπου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, οι κάτοικοι του χωριού συνεχίζουν να απορρίπτουν την κυβερνητική απόφαση, απειλώντας με νέα μπλόκα του κεντρικού δρόμου που συνδέει τη Σόφια με τη Βορειοανατολική Βουλγαρία και με τη Ρουμανία.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου