ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Επ’ αόριστον αναβάλλεται η εκλογή πρωθυπουργού

τυνησία-επ-αόριστον-αναβάλλεται-η-εκ-599580

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες για το διορισμό πρωθυπουργού κοινής αποδοχής στην Τυνησία, μεταξύ των ισλαμιστών που κατέχουν την εξουσία και της αντιπολίτευσης.

Εδώ και μήνες η χώρα έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση.

“Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τον εθνικό διάλογο έως ότου υπάρξει εύφορο έδαφος για την επιτυχία”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της πολιτικής ένωσης UGTT που παίζει το ρόλο του μεσολαβητή στις συνομιλίες, Χουσίν Αμπασί. “Δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με την προσωπικότητα που θα ηγηθεί της κυβέρνησης, προσπαθήσαμε να λύσουμε τα προβλήματα, αλλά δεν υπήρξε συναίνεση”, συμπλήρωσε ο Αμπασί .

Εκπρόσωποι του ισλαμικού κόμματος Εναχντά, των συμμάχων τους και της αντιπολίτευσης κλήθηκαν να διορίσουν ανεξάρτητο πρωθυπουργό ο οποίος θα σχημάτιζε μια μη κομματική επιχείρηση για να οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Το Εναχντά υπερασπίστηκε “με νύχια και με δόντια” τον υποψήφιο του, τον 88χρονο Αχμέντ Μεστιρί, έναν βετεράνο της τυνησιακής πολιτικής σκηνής ενώ η αντιπολίτευση, προτίμησε έναν άλλο βετεράνο, τον 79χρονο Ενασεούρ Μοχαμέντ.

news.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου