ΔΙΕΘΝΗ

Αλλοδαπός σκότωσε γυναίκα και δύο άντρες σε λεωφορείο

αλλοδαπός-σκότωσε-γυναίκα-και-δύο-άντ-600620

Ενας άνδρας κατέλαβε ένα λεωφορείο με την απειλή μαχαιριού το απόγευμα της Δευτέρας και στην εξέλιξή της σκότωσε τρεις επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νορβηγίας.

Ο 50χρονος δράστης είναι αλλοδαπός αφρικανικής ή ασιατικής καταγωγής όπως δείχνει το χρώμα του δέρματος και η προφορά του. Θύματά του ήταν τόσο ο οδηγός του λεωφορείου όσο και ένας ακόμη άντρας και μία γυναίκα.

Το λεωφορείο σταμάτησε στο πλάι ενός απομακρυσμένου ορεινού δρόμου κοντά στο Αρντάλ, περίπου 220 χλμ. βορειοδυτικά του Οσλο.

Αυτόπτης που σταμάτησε με το αυτοκίνητο του για να ελέγξει τι συμβαίνει, ανέφερε σχετικά: «Το λεωφορείο ήταν στην άκρη του δρόμου, έτσι σταματήσαμε και περάσαμε στην άλλη πλευρά. … Ηταν αδύνατο να ανοίξουμε τις πόρτες. Τότε είδαμε έναν μελαμψό άνδρα μέσα στο λεωφορείο. Αρχικά υποθέσαμε ότι προσπαθούσε να βγει έξω, αλλά μετά τον είδαμε να κινείται γύρω-γύρω με ένα μαχαίρι και αντιληφθήκαμε ότι η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική».

Τελικά στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας άνοιξαν το όχημα και ακινητοποίησαν τον δράστη. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε και αυτός ελαφρά από μαχαίρι και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Το κίνητρο δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο δράστης γνώριζε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα θύματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου