Μέρκελ: Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις Γερμανίας - ΗΠΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-04, 20:23:42
Μέρκελ: Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις Γερμανίας - ΗΠΑ

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε και πάλι σήμερα τη σημασία των δεσμών της χώρας της με τις ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί να τις βλάψουν οι εκκλήσεις να δώσει το Βερολίνο άσυλο στον πρώην τεχνικό σύμβουλο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης και επιφανών Γερμανών διανοούμενων να δοθεί άσυλο στον Σνόουντεν σε αντάλλαγμα για την κατάθεσή του σχετικά με μια έρευνα για τις καταγγελίες ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της Μέρκελ.

Σε μια προσπάθεια να τερματιστεί αυτή η συζήτηση πριν καν ξεκινήσει, ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η Μέρκελ δεν προτίθεται να κάνει κινήσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις του Βερολίνου με την Ουάσινγκτον.
«Η καγκελάριος πιστεύει ότι έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα δεδομένα και την ιδιωτικότητα των γερμανών πολιτών από τις παράνομες παρακολουθήσεις και εργάζεται ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ, αλλά και για να καθοριστούν κανόνες για τη μελλοντική συνεργασία», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

«Παρόλα αυτά για εμάς τους Γερμανούς η διατλαντική συνεργασία παραμένει κυρίαρχης σημασίας. Δεν υπάρχει καμία χώρα που να έχει επωφεληθεί τόσο από αυτή τη συνεργασία και τη φιλία όσο η Γερμανία (...) και αυτό θα οδηγήσει τις μελλοντικές αποφάσεις της καγκελαρίου», επισήμανε.

newpost.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=