Γερμανία: Κυβέρνηση ως τις 20 Δεκεμβρίου βλέπουν οι Σοσιαλδημοκράτες

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-02, 16:25:09
Γερμανία: Κυβέρνηση ως τις 20 Δεκεμβρίου βλέπουν οι Σοσιαλδημοκράτες

Κατά το διάστημα 16-20 Δεκεμβρίου είναι πιθανό να ορκιστεί εκ νέου Καγκελάριος η ’Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο θέτουν ως στόχο οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού να έχουν ολοκληρωθεί περί τις 26 Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν δύο εβδομάδες για να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων η βάση του SPD ώστε από τις 6 ως τις 12 Δεκεμβρίου τα μέλη να έχουν ψηφίσει (με επιστολική ψήφο) και στις 14 και 15 Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση των ψήφων, παρουσία συμβολαιογράφου, στο Βερολίνο. Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα απαιτείται να ψηφίσει το 20% των 470.000 μελών του κόμματος.

Στο μεταξύ η ηγεσία του SPD διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης τω μελών για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, ενώ η προγραμματική συμφωνία, όταν θα έχει καταρτισθεί, θα είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο.

Από την πλευρά της, η Άγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι η Γερμανία δεν θα έχει καινούργια κυβέρνηση πριν από τον Δεκέμβριο. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τον σχηματισμό κυβέρνησης, πιθανόν ως τις 25 Δεκεμβρίου.

news.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=