ΔΙΕΘΝΗ

Το πλωτό μυστήριο της Google

το-πλωτό-μυστήριο-της-google-603486

Εχει μήκος 76 μέτρα, πλάτος 22 και ύψος περίπου όσο μια τετραώροφη πολυκατοικία. Δεν είναι πλοίο, αλλά… επιπλέει στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, πάνω σε πλωτή πλατφόρμα.

Η εν λόγω κατασκευή καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου. Οι παροικούντες τη Σίλικον Βάλεϊ υποστηρίζουν πως πρόκειται για το νέο πρότζεκτ της Google. Η ίδια ωστόσο η εταιρεία αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ολα ξεκίνησαν πριν από 12 μήνες, όταν συνεργεία έκαναν την εμφάνισή τους στο Τρέζουρ Αϊλαντ του Σαν Φρανσίσκο, απέκλεισαν ένα μέρος του λιμανιού και έπιασαν δουλειά, βάφοντας και κολλώντας μεταλλικά κοντέινερ, τα οποία εν συνεχεία έστελναν στη θάλασσα.

Σενάρια

Οι εργασίες φέρονται να γίνονται για λογαριασμό της εταιρείας “By and Large”. Ωστόσο, όλοι δείχνουν να συμφωνούν πως πίσω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται η Google.

Αναφορικά τώρα με την αποστολή του εν λόγω “φρουρίου”, οι απόψεις διίστανται. Ο ιστοχώρος CNET υποστηρίζει πως πρόκειται για κέντρα (back up data centers), στα οποία θα αποθηκεύονται εφεδρικά αντίγραφα των δεδομένων από τους servers (εξυπηρετητές) της Google.

Ωστόσο, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KPIX του Σαν Φρανσίσκο έχει άλλη άποψη, την οποία μάλιστα αναπαράγει και το δίκτυο CBS. Υποστηρίζει πως τα “πλωτά φρούρια” προορίζονται για θεματικά εμπορικά καταστήματα που θα προωθούν συγκεκριμένα ένα νέο προϊόν της Google, το Google Glass. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι (“Mercury News”) που υποστηρίζουν πως τα πλωτά φρούρια θα λειτουργήσουν ως κέντρα τεχνολογικής εκπαίδευσης. Και η περιέργεια συνεχίζει να κορυφώνεται.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου