ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικές διαμαρτυρίες των ισλαμιστών εν όψει της δίκης Μόρσι

μαζικές-διαμαρτυρίες-των-ισλαμιστών-604705

Μαζικές διαμαρτυρίες διοργάνωσαν την Παρασκευή οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο, λίγες ημέρες πριν από τη δίκη του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην πόλη της Αλεξάνδρειας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η συμμαχία, με επικεφαλής τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία στηρίζει τη νομιμότητα της εξουσίας Μόρσι ενάντια στην υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση της χώρας τόνισε ότι θα διοργανώσει διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια όπου αναμένεται να προσαχθεί ο έκπτωτος πρόεδρος.

Σύμφωνα με πηγή των αρχών ασφαλείας, στην Αλεξάνδρεια η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ συνέλαβε και 60 διαδηλωτές.

Οι συγκρούσεις έρχονται μία ημέρα μετά την σύλληψη 20 ισλαμιστριών ακτιβιστριών στην ίδια πόλη, όταν συνεπλάκησαν με ανθρώπους που παρακολουθούσαν από το πεζοδρόμιο διαμαρτυρία των ισλαμιστών.

Στην πόλη Ζακαζίκ, στο Δέλτα του Νείλου, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν υποστηρικτές του κ. Μόρσι συγκρούστηκαν με πολιτικούς τους αντιπάλους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, MENA.

Στο Κάιρο, εκατοντάδες ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το βασικό προεδρικό μέγαρο υπό την ισχυρή εποπτεία στρατού και αστυνομίας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας σημειώνουν ότι τη Δευτέρα θα αναπτυχθούν έως και 20.000 αστυνομικοί για να προστατεύσουν το χώρο όπου θα διεξαχθεί η δίκη του κ. Μόρσι, στα νότια προάστια του Καΐρου, καθώς και για να διασφαλίσουν την μεταφορά του στο χώρο από το σημείο όπου κρατείται.

naftemporiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου