ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος για την επίθεση με οξύ κατά του Σ.Φιλίν δηλώνει χορευτής των Μπολσόι

αθώος-για-την-επίθεση-με-οξύ-κατά-του-σ-610528

Αθώος για την επίθεση με οξύ κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή των μπαλέτων Μπολσόι δηλώνει ο χορευτής, Πάβελ Ντιμιτρισένκο στην έναρξη της δίκης του. Ο Ντιμιτριτσένκο κατηγορείται ότι διέταξε την επίθεση κατά του Φιλίν.

Ο κατηγορούμενος Γιούρι Ζαρούτσκου, ο οποίος κατηγορείται ότι πέταξε το οξύ στον Σεργκέι Φιλίν, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου στη Μόσχα ότι ο ίδιος πραγματοποίησε την επίθεση και ότι δρούσε μόνος του.

Ο χορευτής αρνήθηκε ότι συνωμότησε με τον Γιούρι Ζαρούτσκου και έναν τρίτο κατηγορούμενο, τον Αντρέι Λίπατοφ -ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν αυτός που οδήγησε το όχημα που μετέφερε τον Ζαρούτσκου στο σημείο της επίθεσης.

Ο Πάβελ Ντιμιτρισένκο δήλωσε ότι είχε συναντήσει στο εξοχικό του τον Γιούρι Ζαρούτσκι και ότι είχε απλά εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το πώς ο Σεργκέι Φιλίν διοικούσε το ιστορικό μπαλέτο.

Ο χορευτής δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση, ούτε θα μπορούσε να έχει πρόθεση να πραγματοποιήσει αυτή την επίθεση.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο απολυμένος από τα Μπολσόι χορευτής Νικολάι Τσισκαρίτζε, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από το γενικό διευθυντή του θεάτρου, Ανατόλι Ιξάνοφ, ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση στον Φιλίν προσελήφθη από την Ακαδημία Μπαλέτου Βαγκάνοβα στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Τσισκαρίτζε ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της Ακαδημίας, μία θέση με ιδιαίτερη σημασία στη Ρωσία.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου