ΔΙΕΘΝΗ

Δύο εγκαταλειμμένα βρέφη αποδείχθηκαν αδέλφια

δύο-εγκαταλειμμένα-βρέφη-αποδείχθηκ-613425

Οι εξετάσεις DNA στις οποίες υπέβαλαν οι ολλανδικές αρχές ένα εγκαταλειμμένο βρέφος προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του περιέπλεξαν ακόμη περισσότερο την υπόθεση: το νεογέννητο αγοράκι διαπιστώθηκε ότι έχει μία αδελφή που είχε εγκαταλειφθεί και αυτή αμέσως μετά τη γέννησή της-αλλά στη Γερμανία.

Το νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου κοντά στην πόλη Ρέρμοντ, από περαστικούς που άκουσαν το κλάμα του. Ήταν τυλιγμένο με μια άσπρη πετσέτα και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ηλικίας μόλις 3-4 ημερών.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ολλανδίας διέταξαν να γίνουν γενετικές εξετάσεις στο παιδί και εξακριβώθηκε ότι είναι ο μικρός αδελφός ενός κοριτσιού που είχε βρεθεί στις 20 Οκτωβρίου 2011 σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην Κολωνία της Γερμανίας. Το κοριτσάκι ήταν επίσης τυλιγμένο σε μια πετσέτα και το είχαν αφήσει σε εμφανές σημείο στην άκρη του δρόμου.

Το DNA έδειξε ότι τα δύο παιδιά έχουν την ίδια μητέρα, χρειάζεται όμως να γίνουν και άλλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν και τον ίδιο πατέρα.

“Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια είναι η μητέρα”, είπε η εισαγγελέας Κάριν Γιάνσεν, τονίζοντας ότι παραμένουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτηματικά στην υπόθεση.

Το αγοράκι, που είναι πολύ καλά στην υγεία του, έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Οι γερμανικές και οι ολλανδικές αρχές συνεργάζονται ώστε να ενώσουν τα δύο αδέλφια και ελπίζουν ότι μια μέρα ο μικρός θα δοθεί στην οικογένεια που έχει υιοθετήσει την αδελφή του.

inews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου