ΔΙΕΘΝΗ

Financial Times: Ανγκελα Μέρκελ, η καγκελάριος… των SMS

financial-times-ανγκελα-μέρκελ-η-καγκελάριος-των-sm-615165

Η κυρία Μέρκελ δεν είναι μόνο η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, αλλά και φημίζεται για την αγάπη της να διαχειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις μέσω… SMS, γράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Πολύ συχνά η κυρία Μέρκελ έχει «πιαστεί» να στέλνει μανιωδώς μηνύματα μέσω του κινητού της προς τους στενούς συνεργάτες της στην Bundestag. Η εικόνα αυτή έχει βοηθήσει μάλιστα να αποκτήσει πιο «ανθρώπινο» πρόσωπο μια καγκελάριος που καθόλου δεν φημίζεται για προσωπική γοητεία και ζεστασιά στο ευρύ κοινό. Γι’αυτό εξάλλου και τα γερμανικά ΜΜΕ της έχουν προσδώσει το τρυφερό παρατσούκλι «Handy-Kanzlerin» δηλαδή η «καγκελάριος των κινητών».

Αποτελεί όμως ειρωνεία ότι την ίδια αγάπη για το κινητό τηλέφωνο μοιράζεται και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα – ο άνδρας τον οποίο η κυρία Μέρκελ κάλεσε χθες το βράδυ ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες υποκλοπών του τηλεφώνου της.

Σύμφωνα με την Bild, ο Αμερικανός πρόεδρος, που έδωσε μεγάλη μάχη για να πείσει την προεδρική φρουρά να κρατήσει το Blackberry του, όταν ανέλαβε το 2009, έγινε «έξαλλος» όταν έμαθε ότι παρακολουθείται το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου.

Euro2day

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου