ΔΙΕΘΝΗ

Στο εδώλιο χορευτής των Μπολσόι που κατηγορείται για επίθεση με οξύ

στο-εδώλιο-χορευτής-των-μπολσόι-που-κα-619347

Ξεκινά η δίκη του χορευτή των Μπολσόι που κατηγορείται για την επίθεση με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή Σεργκέι Φιλίν, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο χορευτής Πάβελ Ντμιτριτσένκο κατηγορείται ότι ήταν αυτός που οργάνωσε την επίθεση με οξύ κατά του Φιλίν έξω από το διαμέρισμά του, στη Μόσχα.

Μαζί του στο εδώλιο κάθονται και ο Γιούρι Ζαρούτσκι που φέρεται να πέταξε το οξύ, καθώς και ο Αντρέι Λιπάτοφ που φέρεται να ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.

Αρχικά ο χορευτής είχε ομολογήσει ότι είναι ο ιθύνων νους της βιαιοπραγίας αυτής, ωστόσο στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ναι μεν συζήτησε το ενδεχόμενο επίθεσης κατά του Φιλίν, αλλά όχι και την χρήση οξέος. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει έως και 12ετή κάθειρξη.

Τον Μάρτιο, πάνω από 300 μέλη των Μπολσόι, έγραψαν επιστολή στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας «παράλογη» την ιδέα ότι ο Ντιμτριτσένκο ευθύνεται για την εγκληματική επίθεση.

Ο Φίλιν υπεβλήθη σε περισσότερες από 20 επεμβάσεις για να σώσει την όρασή του. Μετά από θεραπεία στην Γερμανία, επέστρεψε στην Μόσχα για τα εγκαίνια της νέας σεζόν στα Μπολσόι, τον περασμένο μήνα, φορώντας μαύρα γυαλιά.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου