ΔΙΕΘΝΗ

Τοξικό ψωμί κατασχέθηκε από αρτοποιεία και διατίθεται σε αδέσποτα

τοξικό-ψωμί-κατασχέθηκε-από-αρτοποιε-621687

Πάνω από τρεις τόνους τοξικού ψωμιού, το οποίο θα κατέληγε στις κουζίνες καταναλωτών και εστιατορίων, κατάσχεσε η ιταλική αστυνομία στη Νάπολη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μέρος του ψωμιού αυτού ψήθηκε χρησιμοποιώντας ξύλα μείχνη μπογιάς και καρφιά, γεγονός που καθιστά το τελικό προϊόν επικίνδυνο αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Il Mattino, η αστυνομία έκλεισε 17 παράνομα αρτοποιεία και ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος περίπου 50 προσώπων για παραβίαση κανονισμών για την υγεία, την ασφάλεια και το λιανικό εμπόριο.

Αντί όμως το ψωμί που κατασχέθηκε να καταστραφεί θα καταλήξει στον τοπικό ζωολογικό κήπο και δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων.

Τα αρτοποιεία διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν υπόάθλιες συνθήκες υγιεινής με το αλεύρι να είναι ανακατεμένο με περιττώματα ποντικών.

Η παράνομη αρτοποιία στη Νάπολη αποτελεί μια ακόμα επικερδή δραστηριότητα για τη Μαφία, με την Καμόρα να ελέγχει πάνω από 1300 παρασκευαστήρια ψωμιού στην πόλη.

Εκτός από βερνικωμένα ξύλα, οι φούρνοι όπου ψήνεται το τοξικό ψωμί που πασάρει σε χαμηλή τιμή η μαφία, καίνε κελύφη ξηρών καρπών μολυσμένα με παρασιτοκτόνα, ακόμα και σανίδες από φέρετρα.

econews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου