ΔΙΕΘΝΗ

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ο εγγονός του Ανιέλι

θύμα-σεξουαλικής-κακοποίησης-ο-εγγον-624856

Ο Λάπο Ελκάν αποκάλυψε ότι όταν ήταν 13 ετών κακοποιήθηκε όσο ήταν εσωτερικός στο σχολείο

Σοκ προκάλεσε στην Ιταλία η αποκάλυψη του Λάπο Ελκάν, εγγονός του σπουδαίου Τζάνι Ανιέλι της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν έφηβος.

Μιλώντας στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano ο Ελκάν δήλωσε ότι όσο βρισκόταν εσωτερικός σε καθολικό σχολείο Ιησουιτών, βίωσε φρικτά περιστατικά κακοποίησης.

«Αφ’ ότου έκλεισα τα δεκατρία, βίωσα οδυνηρά πράγματα, τα οποία μου προκάλεσαν πολλές δυσκολίες στην ζωή. Μιλάω για παρενοχλήσεις και σεξουαλική κακοποίηση. Συνέβη σε εμένα και σε άλλα παιδιά», είπε στη συνέντευξη ο 36χρονος.

Υποστήριξε ότι αποφάσισε να μιλήσει για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε για να στείλει ένα μήνυμα σε όσους έχουν βιώσει ανάλογα περιστατικά.

«Θέλω να μιλήσω για να φανεί χρήσιμη αυτή η ιστορία σε κάποιους», συμπλήρωσε ο Ελκάν και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να δημιουργήσει μία οργάνωση για να βοηθηθούν όσοι υπέφεραν όπως εκείνος.

Σε αντίθεση με τη δύναμη που επέδειξε ο 36χρονος, ο οποίος ασχολείται πέραν των αυτοκινήτων και με τον σχεδιασμό ρούχων και αξεσουάρ, ο καλύτερος φίλος του που ήταν συμμαθητής του στο κολέγιο, αυτοκτόνησε πριν έναν χρόνο γιατί δεν άντεχε τον πόνο.

Τόνισε πως τα τραύματα που έζησε ο ίδιος και οι υπόλοιποι είναι δύσκολο να τα ξεχάσει κανείς και για αυτό το λόγο επιμένει στην ίδρυση της οργάνωσης.

Στο μεταξύ δήλωσε πως όσο ήταν μικρότερος πρότυπό του ήταν ο παππούς του και ότι ήθελε να του μοιάσει, ενώ είπε ότι επιθυμεί να κάνει οικογένεια και να αποκτήσει μία κόρη που θα την ονομάσει Ιτάλια.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου