ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Στο εδώλιο Νορβηγός νεο-ναζί, «φίλος» του μακελάρη Μπρέιβικ

γαλλία-στο-εδώλιο-νορβηγός-νεο-ναζί-φ-626479

Στο εδώλιο δικαστηρίου του Παρισιού κάθεται Νορβηγός νεοναζιστής μουσικός που συνελήφθη τον Ιούλιο από τις γαλλικές αρχές, ως ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ο Kristian “Varg” Vikernes δικάζεται για υποκίνηση φυλετικού μίσους, καθώς και για τον θαυμασμό που έχει εκφράσει με κειμενά του στο ίντερνετ για εγκλήματα πολέμου.

Ο Vikernes αυτοαποκαλείται νεοναζιστής και είχε καταδικαστεί το 1994 για την δολοφονία κιθαρίστα «αντίπαλου» συγκροτήματος μπλακ μέταλ, αλλά και για εμπρησμούς σε εκκλησίες της Νορβηγίας.

Μετά την απελευθέρωσή του το 2009, μετακόμισε με την σύζυγό του και τα παιδιά του στην Γαλλία, όπου συνέχισε να ασχολείται με την μουσική.

Απ’ ότι φαίνεται διατηρούσε επαφές με τον μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που δολοφόνησε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2011 στη Νορβηγία.

Το καλοκαίρι ο Vikernes συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές μετά την αγορά όπλων από την γυναίκα του, η οποία ωστόσο διαθέτει άδεια οπλοκατοχής.

Εφόσον δεν υπήρξαν στοιχεία που να δείχνουν συγκεκριμένη συνωμοσία, το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα κάνει μήνυση στις γαλλικές αρχές επειδή τον συνέλαβαν «δίχως πραγματικό λόγο και με τον πιο βάρβαρο τρόπο», ενώ καταγγέλλει ότι δεν του έχουν επιστρέψει τα όπλα του και συλλεκτικά σπαθιά, δόρατα και κράνη.

Μέσω των γραπτών του, ο Νορβηγός προωθεί τον αποκαλούμενο «οδαλισμό» μια ιδεολογία που υποστηρίζει ότι οι λευκοί Ευρωπαίοι θα πρέπει να υιοθετήσουν εκ νέου τις γνήσιες ευρωπαϊκές αξίες.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου