ΔΙΕΘΝΗ

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου η “Γενεύη 2” για το συριακό

στις-23-και-24-νοεμβρίου-η-γενεύη-2-για-το-626673

Στις 23 και 34 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η διάσκεψη “Γενεύη 2” για τη συριακή σύρραξη, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα ο αντιπρόεδρος της συριακής κυβέρνησης Κάντρι Τζαμίλ.

“Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο υπουργείο Εξωτερικών συζητήσαμε τα ακόμη υποθετικά χρονικά όρια εντός των οποίων μπορεί να διεξαχθεί η διάσκεψη. Η άρνηση του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου να συμμετάσχει στη “Γενεύη 2″ δεν θα επηρεάσει τον χρόνο και τη μορφή με την οποία θα διεξαχθεί. Είναι πολύ πιθανόν ότι θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους”, ανέφερε ο Τζαμίλ έπειτα από συνομιλίες του με στελέχη της ρωσικής διπλωματίας, ενώ όταν τού ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες είπε ότι «αυτό λέει ο Μπαν Κι-μουν».

Σύμφωνα με τον Κάντρι Τζαμίλ, η ειρηνευτική διάσκεψη είναι αναγκαία διότι “όλοι βρίσκονται σε αδιέξοδο- σε στρατιωτικό και πολιτικό αδιέξοδο”.

“Η Γενεύη αποτελεί διέξοδο για όλους: τους Αμερικανούς, τη Ρωσία, το συριακό καθεστώς και την αντιπολίτευση. Οποιος το καταλάβει πρώτος, θα ωφεληθεί. Οποιος δεν το καταλάβει, θα βρεθεί στο περιθώριο, εκτός πολιτικής διαδικασίας”, είπε.

Η επίτευξη συμφωνίας για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος της Δαμασκού αναβίωσε τις προσπάθειες για τη σύγκληση της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης, όμως ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπαχίμι δήλωσε πρόσφατα ότι δεν είναι βέβαιο ότι η σύγκλησή της θα γίνει στα μέσα Νομεβρίου όπως είχε αρχικά σχεδιασθεί.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου