ΔΙΕΘΝΗ

Πνίγηκε 6χρονος σε πισίνα κροουαζιερόπλοιου – δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

πνίγηκε-6χρονος-σε-πισίνα-κροουαζιερό-630722

Οι επιβάτες χόρευαν και απολάμβαναν τη μουσική και τα ποτά τους χωρίς κανείς να επιτηρεί το χώρο της πισίνας, που έγινε υγρός τάφος για ένα μικρό παιδί την Κυριακή.

Οπως αναφέρει το CNN, το Carnival Victory επέστρεφε στη βάση του μετά από 4ήμερη κρουαζιέρα στην Καραϊβική όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο 23χρονος Κριστιάν Ντεσόν, ανέφερε ότι το συμβάν τους «έπιασε στον ύπνο» ή καλύτερα στο… γλέντι, την ώρα που στην πισίνα στο κέντρο του πλοίου ο κόσμος χόρευε ακούγοντας μουσική.

Οπως είπε, ένας dj πρόσεψε πρώτος το άτυχο παιδί να βρίσκεται μέσα στο νερό, έκλεισε την μουσική και σχεδόν αμέσως ένας επιβάτης πήδηξε με τα ρούχα στην πισίνα και το έβγαλε στο κατάστρωμα.

Στη συνέχεια ένα μέλος του πληρώματος προσπάθησε να κάνει στον 6χρονο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Λίγο αργότερα ο γιατρός του πλοίου αρκέστηκε απλώς να επιβεβαιώσει το θάνατό του.

«Επικρατούσε χάος, με κόσμο να κάνει σαν τρελός, άλλοι προσεύχοντας, άλλοι σήκωναν τα χέρια τους στον ουρανό, ήταν μία κατάσταση τρέλας, να βλέπεις ένα άψυχο μικρό παιδί», όπως είπε ο Ντεσόν στο αμερικανικό δίκτυο.

Αργότερα η αστυνομία του Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι, ενώ ερευνά ακόμη την υπόθεση, οι ενδείξεις οδηγούν στο ατύχημα. Το παιδί ήταν στην πισίνα με τον 10χρονο αδερφό του όταν έγινε το τραγικό περιστατικό.

Ο ίδιος αυτόπτης επιβεβαίωσε ότι «υπήρχαν γύρω πάρα πολλοί ενήλικοι» αλλά αναρρωτήθηκε «γιατί κανείς δεν πρόσεχε τα παιδιά; … Θα υπέθετε κανείς ότι η εταιρεία θα είχε ναυαγοσώστες δίπλα στην πισίνα».

Η εταιρεία με απάντησή της σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες στα κρουαζιερόπλοια και τα παιδιά είναι στην ευθύνη των γονιών τους, κάτι που επιβάλλεται μέχρι τουλάχιστον τα 13 έτη.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου