ΔΙΕΘΝΗ

Τζον Κέρι για Νόμπελ Ειρήνης: Zωτικής σημασίας η αποστολή που διεξάγεται στη Συρία

τζον-κέρι-για-νόμπελ-ειρήνης-zωτικής-ση-635230

«Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ τον θάνατο περισσότερων από 1.000 αθώων Σύρων στις 21 Αυγούστου», είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ

Ικανοποιημένος από την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) είναι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος χαιρέτησε «την ζωτικής σημασίας αποστολή» που διεξάγει στη Συρία για την καταστροφή των χημικών όπλων.

«Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ τον θάνατο περισσότερων από 1.000 αθώων Σύρων, που σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου. Έπειτα από αυτή την φοβερή επίθεση, ο ΟΑΧΟ πραγματοποιεί μια εξαιρετική δουλειά σε χρόνο ρεκόρ για να απαντήσει σε αυτή την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο Κέρι, προσθέτοντας πως «σήμερα η επιτροπή Νόμπελ δίκαια αναγνώρισε το θάρρος και την αποφασιστικότητα αυτής της ζωτικής σημασίας αποστολής που πραγματοποιείται εν μέσω πολέμου στη Συρία».

Μπαν κι-μουν: Ο ΟΑΧΟ δημιουργήθηκε από την θεμελιώδη απέχθεια προς τις θηριωδίες του πολέμου

Την ίδια στιγμή τη βράβευση του ΟΑΧΟ χαιρέτησε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι-μουν.

Ο γγ του ΟΗΕ επαίνεσε το έργο του ΟΑΧΟ στον τομέα του αφοπλισμού και της μη διάδοσης των χημικών όπλων, σημειώνοντας: «Όπως ο ΟΗΕ, και ο ΟΑΧΟ δημιουργήθηκε από την θεμελιώδη απέχθεια προς τις θηριωδίες του πολέμου»,

Στην ανακοίνωσή του ο Μπαν προσθέτει: «Αυτή η βράβευση έρχεται περίπου 100 χρόνια μετά την πρώτη επίθεση με χημικά όπλα και 50 ημέρες μετά από μια απεχθή χρήση των όπλων αυτών στη Συρία. Tα χημικά όπλα παραμένουν ένας προφανής κίνδυνος που παραμένει πάντα επίκαιρος».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου