ΔΙΕΘΝΗ

Απέλασαν από την Τουρκία την σύζυγο του υπουργού Παιδείας της Κύπρου

απέλασαν-από-την-τουρκία-την-σύζυγο-το-639721

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό βρίσκονται μια ανάσα από την έναρξή τους και οι διπλωματικές επαφές στο ’’κόκκινο’’, ένα περιστατικό έρχεται να βάλει ’’φωτιά’’ στο πολιτικό σκηνικό. Οι Τούρκοι έδιωξαν από την χώρα τους, τη σύζυγο του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Κυριάκου Κενεβέζου.

Η Χρυσαίμιλη Κενεβέζου επρόκειτο να συμμετάσχει σε συνέδριο στη Σμύρνη με θέμα «Λύσεις για αντιμετώπιση των Παιδιών με ιδιαίτερες συμπεριφορές». Όμως, όταν η ίδια όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Αντνάν Μέντερες της Σμύρνης και επέδειξε στους αστυνομικούς το διπλωματικό διαβατήριο που διαθέτει, της αρνήθηκαν να της επιτρέψουν να εισέλθει στη χώρα με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να λάβει ειδική βίζα, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Αποτέλεσμα; Στάλθηκε ερώτημα στο υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα και η εντολή που δόθηκε ήταν η απέλαση της.

Την είδηση δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Vatan, με τίτλο « διπλωματική απέλαση», λέγοντας πως η κυρία Κενεβέζου αρνήθηκε να λάβει βίζα της Τουρκίας, επειδή διέθετε διπλωματικό διαβατήριο. Μετά από μια αναμονή 6 ωρών στο αεροδρόμιο αναγκάσθηκε να φύγει με πτήση προς χώρα της Ευρώπης και κατόπιν να επιστρέψει στην Κύπρο.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές. Ομως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι διπλωμάτες και όσοι γενικότερα διαθέτουν διπλωματικό διαβατήριο δεν έχουν καμία υποχρέωση να λάβουν βίζα, όπως γίνεται με τους κοινούς τουρίστες που καταφθάνουν από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οσο για τους Κύπριους που φτάνουν στην Τουρκία με πτήσεις εκτός από την Κύπρο μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

24h.com.cy

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου