ΔΙΕΘΝΗ

Νεοναζί ετοίμαζαν χτύπημα κατά του Σρέντερ

νεοναζί-ετοίμαζαν-χτύπημα-κατά-του-σρ-639939

Σύμφωνα με στοιχεία που εντόπισε η γερμανική αστυνομία – Πρόκειται για την οργάνωση που δολοφόνησε έναν Έλληνα και οκτώ Τούρκους

«Είσαι ο επόμενος»…αυτό το μήνυμα αναγραφόταν σε φωτογραφία που απεικόνιζε τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα φυλακής και εντόπισε η γερμανική αστυνομία.Η φωτογραφία, μαζί με άλλες επεξεργασμένες εικόνες βρέθηκαν σε διαμέρισμα, το οποίο λειτουργούσε ως έδρα της νεοναζιστικής οργάνωσης Εθνοσοσιαλιστικό Υπόγειο Δίκτυο (NSU), στην ανατολικογερμανική πόλη Ζουικάου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel η οργάνωση, που το 2002 δολοφόνησε δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής, οκτώ τουρκικής και μια Γερμανίδα αστυνομικό, είχε βάλει στο στόχαστρο και τον πρώην καγκελάριο.

Μάλιστα, στο υλικό που εντοπίστηκε, οι φωτογραφίες του Σρέντερ συνοδεύονται από το άστρο του Δαβίδ, παρότι ο πρώην καγκελάριος δεν είναι εβραϊκής καταγωγής.

Μπορεί τα στοιχεία να ήταν γνωστά στη γερμανική αστυνομία εδώ και καιρό, ωστόσο επανήλθαν στην επιφάνεια σήμερα Τετάρτη κατά τη διάρκεια δίκης της Μπεάτε Τσέπε, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και αναμένεται να διαρκέσει ως το τέλος του επόμενου έτους.

Η Τσέπε, που ήταν ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, κατηγορείται για συνέργεια στις δέκα δολοφονίες καθώς και συμμετοχή σε δύο βομβιστικές επιθέσεις και 15 κλοπές τραπεζών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εισαγγελέα: «Ο μοναδικός στόχος του NSU ήταν να σκοτώνει ανθρώπους».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου