ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Η Catalunya Banc απολύει 4.800 υπαλλήλους για να βρει αγοραστή

ισπανία-η-catalunya-banc-απολύει-4-800-υπαλλήλους-για-640105

Όπως ανακοίνωσε η διοίκησή της τράπεζας, σκοπός των απολύσεων είναι να γίνει πιο… «ελκυστική» για τους επίδοξους αγοραστές της

Το ένα τρίτο του προσωπικού της θα απολύσει η ισπανική τράπεζα Catalunya Banc με σκοπό να γίνει πιο… «ελκυστική» για τους επίδοξους αγοραστές της!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκησή της τράπεζας, η «διασωθείσα» με χρήματα των φορολογούμενων Catalunya Banc σχεδιάζει να απολύσει από 2.800 έως 4.800 υπαλλήλους από το συνολικό προσωπικό της.

Η τράπεζα έχει συμφωνήσει με τα εργατικά σωματεία στο ύψος της αποζημίωσης για την αποχώρηση των υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξαρτηθούν από τα χρόνια εργασίας τους και από το εάν ο εργαζόμενος επιθυμεί να φύγει με εθελούσια έξοδο ή όχι.

Οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στο δυναμικό της θα κληθούν να συμφωνήσουν να εργασθούν είτε με χαμηλότερους μισθούς, είτε λιγότερες ημέρες.

Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Catalunya Banc είχε κάνει επιτακτική την εθνικοποίησή της το 2011. Το πιστωτικό ίδρυμα είχε εισπράξει περί τα 10 δισεκ. ευρώ ως βοήθεια στα πλαίσια του προγράμματος διάσωσης 41 δισ. ευρώ που έθεσε σε εφαρμογή η Ευρωζώνη για τις ισπανικές τράπεζες.

Πλέον, η Catalunya Banc βρίσκεται σε καθεστώς διαχειριστικής επιτήρησης από το ειδικό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας FROB, το οποίο σχεδιάζει την πώλησή της, πιθανώς περί τα τέλη του έτους.

Πληροφορίες θέλουν ως επικρατέστερους ενδιαφερόμενους αγοραστές τους μεγάλους ισπανικούς τραπεζικούς κολοσσούς Santander, BBVA, και CaixaBank.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου