ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλοφόρησαν τα νέα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων

κυκλοφόρησαν-τα-νέα-χαρτονομίσματα-τ-640615

Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων τέθηκαν σε κυκλοφορία από την Τρίτη με νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας, με στόχο να μπορούν να αναγνωρίζονται ευκολότερα και να παραχαράσσονται δυσκολότερα.

Υπενθυμίζεται πως επανασχεδιάστηκαν πρώτη φορά μετά το 1996. Τα νέα χαρτονομίσματα φέρουν, πέραν των παραδοσιακών χαρακτηριστικών ασφαλείας, και τρισδιάστατη ταινία με κινούμενες εικόνες. Πρόκειται για εικόνες των εκατοδόλαρων, που μετατρέπονται σε καμπανάκια και κινούνται προς τα άνω ή πλαγίως αναλόγως πώς διπλώνεται το χαρτονόμισμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της FED το νέο χαρτονόμισμα, που θα φέρει και πάλι την εικόνα του Μπέντζαμιν Φράνκλιν, θα διαθέτει αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως – μεταξύ άλλων- μπλε τρισδιάστατη “κορδέλα” και σχήματα και αριθμούς που αλλάζουν χρώμα ενώ μετακινεί κανείς το χαρτονόμισμα.

Το νέο εκατοδόλαρο είναι ακριβότερο στην παραγωγή και αναμενόταν να μπει σε κυκλοφορία τον Φεβρουάριο του 2011 αλλά υπήρξε απρόσμενη καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι το εκατοδόλαρο είναι το χαρτονόμισμα που παραχαράσσεται περισσότερο από όλα τα άλλα, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου