ΔΙΕΘΝΗ

Η μαντίλα μπαίνει στα δημόσια ιδρύματα

η-μαντίλα-μπαίνει-στα-δημόσια-ιδρύματ-641233

Στην άρση της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας σε δημόσια ιδρύματα στην Τουρκία ύστερα από δεκαετίες προχώρησε η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος δεν αφορά το δικαστικό ή το στρατιωτικό σώμα, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας και θα έχει άμεση ισχύ.

«Ενας κανονισμός που επισήμως παρενέβαινε στην ελευθερία της εμφάνισης και του τρόπου ζωής, μια πηγή ανισότητας, διακρίσεων και αδικίας μεταξύ των πολιτών μας, ανήκει πλέον στην ιστορία», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Η απαγόρευση, η οποία ίσχυε εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, απέτρεπε ουσιαστικά πολλές γυναίκες από το να εργαστούν στον δημόσιο τομέα, ωστόσο οι υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους χαρακτηρίζουν το μέτρο αυτό απόδειξη της κυβερνητικής ισλαμικής πολιτικής, όπως αναφέρει το Reuters.

Εν τω μεταξύ, ακριβώς τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας, έγινε γνωστή η είδηση της απόλυσης τηλεπαρουσιάστριας έπειτα από επικρίσεις του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος για «απαράδεκτα τολμηρή» ενδυματολογική επιλογή της.

Ο Χουσεΐν Τσελίκ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατέκρινε δημοσίως σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Γκιοζντέ Κανσού για την τουαλέτα που φόρεσε κατά την παρουσίαση τηλεοπτικού διαγωνισμού την περασμένη δευτέρα στο δίκτυο atv.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου