ΔΙΕΘΝΗ

Μέτρα για την αποτροπή αυτοκτονιών παίρνει η διεύθυνση του διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας της ασιατικής χώρας

μέτρα-για-την-αποτροπή-αυτοκτονιών-πα-641444

Η διεύθυνση του μεγαλύτερου διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης αποφάσισε να εγκαταστήσει έναν γυάλινο τοίχο στον χώρο των αναχωρήσεων των πτήσεων, ώστε να μην είναι πλέον δυνατό να αυτοκτονούν άνθρωποι πέφτοντας στο κενό από το σημείο αυτό, έπειτα από μια σειρά αυτοχειριών, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου Σουβαρναμπούμι θα εγκαταστήσει ένα τείχος από γυαλί καταβάλλοντας ένα ποσό ύψους 30 εκατ. μπατ (περίπου 700.000 ευρώ) στον τερματικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται στον τέταρτο όροφο. Οι εργασίες θα αρχίσουν εντός του μήνα κι αναμένεται να έχουν αποπερατωθεί τον Μάρτιο.

“Οι τουρίστες οι οποίοι χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο για να αυτοκτονούν πλήττουν τη φήμη της Ταϊλάνδης και του αεροδρομίου”, είπε ο διευθυντής του αεροδρομίου Ραουιβάν Νατερακαουεσάνα.

Αφότου άνοιξε το αεροδρόμιο αυτό, το 2006, πέντε τουρίστες έχουν αυτοκτονήσει και αρκετοί άλλοι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν. Ένας Βρετανός και ένας Ρώσος έχασαν τη ζωή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο φέτος.

Κέρδος online

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου