ΔΙΕΘΝΗ

«Πόλεμο» κατά του λαθρεμπορίου κήρυξαν οι αρχές της Βουλγαρίας

πόλεμο-κατά-του-λαθρεμπορίου-κήρυξ-644668

Για τη βούληση των αρμόδιων υπηρεσιών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων, καυσίμων και άλλων ειδών, σε εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Σβετλοζάρ Λάζαροφ.

Σε συνέντευξη στο βουλγαρικό και ξένο Τύπο, ο κ. Λάζαροφ ενημέρωσε για την κατάσχεση 1,6 εκατ. τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων και για τη σύλληψη λαθρέμπορων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στη συνοριακή δίοδο Ίλιντεν-Εξοχή εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 25.800 κουτιά με 516.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, κρυμμένα σε πολυτελές Ι.Χ., που μετέφερε το λαθραίο εμπόρευμα από την Ελλάδα στη Βουλγαρία.

Συνελήφθησαν ο Έλληνας οδηγός και ο επίσης Έλληνας συνοδηγός, εναντίον των οποίων θα απαγγελθούν κατηγορίες για λαθρεμπόριο. Αργότερα, η συνοριακή αστυνομία συνέλαβε και το άτομα που είχε κατασκευάσει την κρυψώνα μέσα στο όχημα.

Την Κυριακή, στην περιοχή του παραμεθόριου χωριού Τοπόλνιτσα, κοντά στη βουλγαρική πόλη Πέτριτς (Πετρίτσι), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 1,1 εκατομμύρια τεμάχια τσιγάρα, κρυμμένα σε ιδιωτικό Ι.Χ.. Συνελήφθη ο Βούλγαροςοδηγός του οχήματος, ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών από το 2008, με συμμετοχή σε υποθέσης παράνομης διακίνησης ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΓΓ του βουλγαρικού ΥΠΕΣ.

Ο κ. Λάζαροφ ανήγγειλε ότι οι έλεγχοι των οχημάτων στα σύνορα θα ενισχυθούν για την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων και άλλων ειδών που στοιχίζει ακριβά στη βουλγαρική οικονομία.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου