ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος ο Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ

αθώος-ο-σαρκοζί-για-την-υπόθεση-μπεταν-644746

Μια πολύ σημαντική απόφαση για την πολιτική σταδιοδρομία του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πήρε σήμερα η δικαιοσύνη, η οποία αποφάσισε να τον απαλλάξει από όλες τις κατηγορίες για το σκάνδαλο χρηματοδότησης “Μπετανκούρ” στο οποίο ήταν αναμεμειγμένος.

Ο Σαρκοζι κατηγορούνταν ότι εκμεταλλεύτηκε την “συναισθηματικά και ψυχικά άρρωστη ” ηλικιωμένη δισεκατομμυριούχο κληρονόμο της L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την προεδρική του εκστρατεία το 2007.

Ο ίδιος αρνούνταν όλες τις κατηγορίες και δήλωνε ότι την είχε συνάντηση μόνο μια φορά το 2007, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης.

Σήμερα, δικαστήριο του Μπορντό στη Γαλλία αποφάσισε να απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον του Γάλλου πρώην προέδρου, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία “πολύ αδύναμα”.

Ωστόσο, οι δύο δικαστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αποφάσισαν να παραπέμψουν τους υπόλοιπους δέκα κατηγορούμενους στην υπόθεση αυτή, μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού Ερίκ Βερθ, στο πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με αναλυτές, η σημερινή αθωωτική απόφαση, ανοίγει τον δρόμο στο Σαρκοζί για να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία στις εκλογές του 2017, ως υποψήφιος των συντηρητικών.

Αν και όχι δημοφιλής, όταν δεν κατόρθωσε να επανεκλέγει το 2012, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι, αν γινόταν σήμερα προεδρικές εκλογές, θα νικούσε τον Φρανσουά Ολάντ.

news.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου