ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Οι Παλαιστίνιοι να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος

νετανιάχου-οι-παλαιστίνιοι-να-αναγνω-644803

Οι Παλαιστίνιοι οφείλουν να «αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως το κράτος του εβραϊκού λαού» αν θέλουν να υπάρξει αληθινή ειρήνη, δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αποκηρύξουν την άρνησή τους να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του εβραϊκού λαού στο εθνικό κράτος του», είπε ο Νετανιάχου σε μια ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν, κοντά στο Τελ Αβίβ, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από τον ιστότοπο του ιδρύματος.

Αυτή η αναγνώριση «συνιστά μια απαραίτητη προϋπόθεση για να καταλήξουμε σε μια οριστική συμφωνία στις διαπραγματεύσεις αλλά όχι για να διεξαχθούν» αυτές, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Έπειτα από τρία χρόνια διακοπής οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνοι ξανάρχισαν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στα τέλη του Ιουλίου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι άμεσες αυτές διαπραγματεύσεις αναμένεται να διαρκέσουν εννέα μήνες. Ως τώρα, δεν έχουν αποφέρει κάποιο απτό αποτέλεσμα.

«Η ρίζα της σύγκρουσης είναι το εβραϊκό κράτος», επέμεινε ο Νετανιάχου, αρνούμενος για άλλη μια φορά να αποδεχθεί το επιχείρημα ότι ο ισραηλινός εποικισμός στα κατεχόμενα εδάφη είναι η κυριότερη αιτία της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τους Παλαιστίνιους

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου