ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρες επιθέσεις κατά στρατιώτών στην Αίγυπτο

πολύνεκρες-επιθέσεις-κατά-στρατιώτώ-645328

Ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από αγνώστους έπληξαν σήμερα την γιγάντια κεραία δορυφορικών επικοινωνιών του Καΐρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στη συνοικία Μαάντι. Η μία από τις ρουκέτες έπληξε την κεραία που χρησιμοποιείται για τις διεθνείς τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Νωρίτερα, πέντε στρατιώτες που περιπολούσαν κοντά στην περιοχή της διώρυγας του Σουέζ, σκοτώθηκαν από αγνώστους ενόπλους στη βόρεια Αίγυπτο, ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας, την επομένη των συγκρούσεων ανάμεσα σε υποστηρικτές του αποπεμφθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων τις τάξεις, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 53 άνθρωποι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Ισμαϊλίγια, όπου ομάδες ένοπλων ισλαμιστών επιτίθενται συχνά εναντίον μελών των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, μετά την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι.

Ενοπλοι επετέθησαν επίσης κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς.

Στη διώρυγα του Σουέζ και στις περιοχές γύρω από αυτήν έχουν σημειωθεί τακτικές επιθέσεις κατά της αστυνομίας και του στρατιωτικού προσωπικού, ιδίως λόγω του γεγονότος ότι ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου.

Ακόμη, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε όλη την Αίγυπτο σε επιθέσεις έπειτα από την πτώση του Μόρσι.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τους διαδηλωτές, υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι, ότι επετέθησαν χθες κατά πολιτών κατά τις συγκρούσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 53 ανθρώπων, ενώ από την πλευρά τους οι ισλαμιστές καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας “πυροβόλησαν για να σκοτώσουν”.

Οι ισλαμιστές οργάνωσαν διαδηλώσεις χθες, την 40ή επέτειο από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ (6 Οκτωβρίου 1973), τον οποίο οι Αιγύπτιοι θεωρούν νικηφόρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων, όχι όμως και όπλων και ότι οι χθεσινές συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπους πολίτες και ισλαμιστές, που θέλησαν να χαλάσουν τους εορτασμούς.

Οι δυνάμεις της τάξης κατόρθωσαν να τεθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές και να αναλάβουν τον έλεγχο, σύμφωνα με το υπουργείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου