ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Διάσημοι διαδήλωσαν υπέρ των ακτιβιστών που κρατούνται στη Ρωσία

λονδίνο-διάσημοι-διαδήλωσαν-υπέρ-των-646917

Για τους δεκάδες ακτιβιστές «Greenpeace»- Ανάμεσα στους διαδηλωτές ο Τζουντ Λο, οι μουσικοί Πολ Σιμόνον-Ντάμον ’Αλμπαρν και η στυλίστρια Βίβιαν Ουέστγουντ

Η ηθοποιός Τζουντ Λο, οι μουσικοί Πολ Σιμόνον-Ντάμον ’Αλμπαρν, η στυλίστρια Βίβιαν Ουέστγουντ, συμμετείχαν στη σημερινή δίωρη διαδήλωση συμπαράστασης στο κέντρο του Λονδίνου για την κράτηση στη Ρωσία δεκάδων ακτιβιστών της ΜΚΟ «Greenpeace», όπως μετέδωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες το Γαλλικό πρακτορείο.

Στην κινητοποίηση στη βρετανική πρωτεύουσα έλαβαν μέρος οκτακόσιοι με χίλιοι άνθρωποι, που ζητούσαν φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα οι ακτιβιστές αμέσως να αφεθούν ελεύθεροι από τις αρχές της Ρωσίας.

-’Ομως, ανάλογες έμπρακτες συμπαραστάσεις είναι προγραμματισμένο σήμερα Σάββατο να γίνουν και στην επαρχία. ’Εξι Βρετανοί συγκαταλέγονται στους περίπου 30 ακτιβιστές κρατούμενους-πλήρωμα του πλοίου ’Arctic sunrise’, με το οποίο έγινε από την εν λόγω ΜΚΟ επιχείρηση οικολογικού προσανατολισμού εντός των ορίων της ρωσικής αρκτικής ζώνης (την 19η Σεπτεμβρίου) και δη πολύ κοντά σε μία πλωτή εξέδρα για την εξόρυξη “μαύρου χρυσού”.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου