ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς στην Αίγυπτο

πέντε-νεκροί-σε-συγκρούσεις-διαδηλωτ-647824

Στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις – Ζητούν να τερματιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από τον στρατό, μετά την ανατροπή Μόρσι

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Κάιρο και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις την ώρα που οπαδοί του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν να τερματιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από τον στρατό, όπως δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Οι σημερινές διαδηλώσεις θεωρούνται οι σημαντικότερες που έχει διοργανώσει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, στην οποία ανήκει ο Μόρσι, από τις 14 Αυγούστου, οπότε οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν δύο καταυλισμούς οπαδών του ανατραπέντος προέδρου στο Κάιρο, κήρυξαν την Αίγυπτο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έθεσαν σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν αφού δέχθηκαν πυροβολισμούς στην πόλη Ασιούτ, στη νότια Αίγυπτο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για οπαδούς ή αντιπάλους του Μόρσι.

Ιατρικές πήγες από το Κάιρο ανακοίνωσαν ότι ένας οπαδός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχασε τη ζωή του αφού τραυματίστηκε από σφαίρα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου