ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 15ετή κάθειρξη στην 43χρονη που άφησε το παιδί της να πεθάνει από ασιτία

βρετανία-15ετή-κάθειρξη-στην-43χρονη-που-647970

Σε 15ετή κάθειρξη καταδίκασε το δικαστήριο την σατανική Βρετανίδα Αμάντα Χάτον που άφησε τον τετράχρονο γιο της να πεθάνει από ασιτία και αντί να θάψει το παιδί, το κράτησε μουμιοποιημένο στην κούνια του επί δυο χρόνια, ενώ εισέπραττε δίχως ενδοιασμό τα κοινωνικά επιδόματα.

Η αλκοολική Αμάντα Χάτον στερούσε επί μακρόν από τον γιο της την απαραίτητη τροφή και σταδιακά τον οδήγησε σε έναν εφιαλτικό θάνατο λόγω ασιτίας. Ο μικρός ξεψύχησε τον Δεκέμβριο του 2009.

Τα λείψανά του βρέθηκαν σχεδόν δυο χρόνια μετά τον τραγικό του θάνατο, όταν οι αρχές, έπειτα από καταγγελίες γειτόνων για την φοβερή δυσωδία που ερχόταν από το σπίτι της Χάτον, μπήκαν στην κατοικία στο Μπράντφορντ της Βρετανίας για να ερευνήσουν.

Αντίκρισαν ένα σπίτι που έμοιαζε με τρώγλη και έπαθαν σοκ όταν ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα: ο μικρός ήταν μουμιοποιημένος στην κούνια του. Είχε ακόμη δίπλα του ένα λούτρινο αρκουδάκι.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χάτον συνιστά «πραγματικό κίνδυνο» για τα παιδιά, ότι απέτυχε οικτρά στο να εκπληρώσει τα πιο βασικά της καθήκοντα και άφησε τον 4χρονο να πεθάνει από ασιτία, ενώ το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να κρατήσει τον θάνατο μυστικό από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αρχές.

Ποινή 2ετούς φυλάκισης με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο και στον 24χρονο γιο της Χάτον, επειδή εμπόδισε θεώρησε ότι εμπόδισε την ταφή του μικρού αδερφού του.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου