ΔΙΕΘΝΗ

«Χαστούκι» στον Μπερλουσκόνι- Η επιτροπή της Γερουσίας είπε «ναι» στην αποπομπή του

χαστούκι-στον-μπερλουσκόνι-η-επιτρ-647982

Μετά από μια σχεδόν εξάωρη συνεδρίαση, η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, έκρινε – όπως και ήταν αναμενόμενο- ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρέπει να αποπεμφθεί από το σώμα, μετά την καταδίκη του για φορολογικές απάτες στον όμιλό του Mediaset.

Εντός των επομένων ημερών, η ολομέλεια της Γερουσίας θα συνεδριάσει για να επικυρώσει την απόφαση της επιτροπής.

Ο Καβαλιέρε κατηγόρησε την Γερουσία για προκατάληψη και ζήτησε την αντικατάσταση όλων των μελών της επιτροπής που είχαν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν υπέρ της αποπομπής του, αφού όπως τόνισε «αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι αμερόληπτοι».

Την αρνητική αυτή εξέλιξη προσπάθησε να αποφύγει ο Μπερλουσκόνι, αποσύροντας τους υπουργούς του από την κυβέρνηση και προκαλώντας κρίση στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά ο εκβιασμός δεν…έπιασε αφού ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα κέρδισε εν τέλει την ψήφο εμπιστοσύνης την περασμένη Τετάρτη.

Παράλληλα, ο Καβαλιέρε, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα πρέπει να καταθέσει επίσημα αίτηση για την μετατροπή της ποινής φυλάκισης ενός έτους, σε κοινωφελή εργασία.

Επιπλέον, στις 19 Οκτωβρίου, η εισαγγελία του Μιλάνου θα επανακαθορίσει την ακριβή διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του πρώην πρωθυπουργού. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, όμως αναμένεται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, σε μια ακόμη προσπάθεια να καθυστερήσει η εφαρμογή της εν λόγω ποινής.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου