ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο με 50 νεκρούς στη Λαμπεντούζα

ναυάγιο-με-50-νεκρούς-στη-λαμπεντούζα-649873

Τραγωδία με λαθρομετανάστες σημειώθηκε σήμερα κοντά στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε παρασέρνοντας στο θάνατο 14 ανθρώπους.

Τουλάχιστον 50 λαθρομετανάστες έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής νεκροί κοντά στη Λαμπεντούζα της Σικελίας μετά το ναυάγιο του πλοίου που τούς μετέφερε, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 500 λαθρομετανάστες, πριν βυθιστεί πήρε φωτιά όταν κάποιοι από τους επιβάτες άναψαν φωτιές στέλνοντας σήμα κινδύνου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24.

Δυο περιπολικά σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και ένα των τελωνειακών αρχών έχουν σπεύσει για να προσφέρουν βοήθεια καθώς επίσης ελικόπτερα και άλλα εναέρια μέσα.

Χθες, 13 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηφία τους από την Ερυθραία- πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ακτές της Ραγκούζα στη Σικελία. Οι 13 λαθρομετανάστες ή πήδηξαν στη θάλασσα ή τούς πέταξαν οι διακινητές από το πλοίο που μετέφερε συνολικά 200 ανθρώπους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου