ΔΙΕΘΝΗ

Σταμάτησε την απεργία πείνας το φυλακισμένο μέλος του Pussy Riot

σταμάτησε-την-απεργία-πείνας-το-φυλακ-652055

Το μέλος του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, Νάντια Ταλακανίκοβα, διέκοψε σήμερα την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε από τις 23 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι των φυλακών και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η Ταλακανίκοβα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αφότου ξεκίνησε πάλι να τρέφεται στις 11:00 (10.00, ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε στέλεχος της υπηρεσίας ρωσικών φυλακών.

Η Ταλακανίκοβα ξεκίνησε προ οκταημέρου την απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής της και τις απειλές για τη ζωή της που δέχθηκε μετά τα σχετικά παράπονά της στη διεύθυνση των φυλακών.

Ο δικηγόρος και αντιφρονών Ιλίγια Παναμαριόφ, ο οποίος επισκέφθηκε τη φυλακισμένη μουσικό στο στρατόπεδο εργασίας στην περιοχή της Μαρντόβια, δήλωσε αργότερα πως η Ταλακανίκοβα τερμάτισε την απεργία πείνας για λόγους υγείας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο συνήγορος του πολίτη για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βλαντίμιρ Λούκιν πρόσθεσε πως οι αρχές είχαν υποσχεθεί στην Ταλακανίκοβα ότι θα μεταφερόταν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Οι οργανώσεις κοινωνικών δικαιωμάτων ζήτησαν να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες της Ταλακανίκοβα και να απελευθερωθεί άμεσα η ίδια και το έτερο εγκάθειρκτο μέλος των Pussy Riot Μαρίγια Αλιόχινα.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου