ΔΙΕΘΝΗ

Νοσταλγεί τον Αχμαντίνετζαντ ο Νετανιάχου;

νοσταλγεί-τον-αχμαντίνετζαντ-ο-νεταν-654058

Επίσκεψή του στις ΗΠΑ –Θα προσπαθήσει να πείσει τον Ομπάμα ότι το Ιράν θέλει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα

«Οι παλιές καλές ημέρες με τον Μαχμούντ Αχμαντίνετζαντ –έναν πιο απλό στόχο για την προπαγάνδα του Ισραήλ –αποτελούν παρελθόν», κάπως έτσι ξεκινά δημοσίευμα των Times of Israel, με τίτλο «Νοσταλγώντας τον Μαχμούντ».Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, θα επιχειρήσει να πείσει τις ΗΠΑ ότι το Ιράν επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα, την ώρα που ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, καταδικάζει τη χρήση χημικών.

«Ο Νετανιάχου θα πολεμήσει την χαμογελαστή καμπάνια του Ιράν με την αλήθεια», αναφέρει το κείμενο, παραθέτοντας τις δηλώσεις του Νετανιάχου σχετικά με τις οποίες ο πρωθυπουργός θα πει την αλήθεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Maariv «οι κόκκινες γραμμές του Νετανιάχου έχουν ξεθωριάσει», καθώς η στάση του πρώην προέδρου Μαχμούντ Αχμαντίνετζαντ «ήταν δώρο για την ισραηλινή προπαγάνδα» και τώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα κουραστεί για να πείσει τους διεθνείς ηγέτες σχετικά με τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

Σύμφωνα με την Haaretz ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, θα επιχειρήσει να τον πείσει να συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν μέχρι να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις του.

Την ίδια ώρα η Maariv γράφει ότι θα δηλώσει στον Αμερικανό πρόεδρο πως είναι αδύνατο να γίνουν συζητήσεις σχετικά με την ειρήνη και τη διπλωματία ενώ εξακολουθεί να υφίσταται το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Μάλιστα, λέγεται πως θα ζητήσει από τον Μπαράκ Ομπάμα να απαιτήσει από το Ιράν να αποδείξει ότι επιθυμεί να τερματίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η πρόθεση του Νετανιάχου πάντως να πείσει τις ΗΠΑ σχετικά με την ιρανική απειλή, δε μπορεί παρά να αποκαλύψει τη βαθιά του ανησυχία από την αναθέρμανση –αν και χλιαρή- των σχέσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο ισραηλινός Τύπος αναφέρεται σε νοσταλγία για τον Μαχμούντ Αχμαντίνετζαντ που πρόσφερε εύφορο έδαφος για πολιτική προπαγάνδα.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου