ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στο Costa Concordia

βρέθηκαν-ανθρώπινα-λείψανα-στο-costa-concordia-657463

Από την προηγούμενη εβδομάδα, που το μοιραίο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia στάθηκε ξανά όρθιο, η αγωνία για τους δύο αγνοούμενους του ναυαγίου της 13ης Ιανουαρίου του 2012 μεγάλωσε, καθώς τα σωστικά συνεργεία θα άρχιζαν να ψάχνουν για τις σορούς τους.

Δύο άνθρωποι, μια Ιταλίδα επιβάτης και ένας Ινδός σερβιτόρος του πλοίου εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο, κατά την βύθισή του, και δεν βρέθηκαν ποτέ.

Σήμερα όμως, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα να επιπλέουν γύρω στο κεντρικό μέρος του πλοίου, τα οποία περισυλλέχτηκαν και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, προκειμένου να τακτοποιηθούν με την ανάλυση DNA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa,οι δύτες εντόπισαν οστά τα οποία δεν περισυνελέγησαν αμέσως. Οι δύτες αναμενόταν να τα φέρουν στην επιφάνεια το απόγευμα, αφού λάβουν την έγκριση της εισαγγελίας του Γκροσέτο, στην Τοσκάνη, που έχει αναλάβει την υπόθεση του ναυαγίου του Costa Concordia.

Οι συγγενείς των δύο αγνοουμένων ενημερώθηκαν αμέσως ,καθώς μετά από 20 μήνες θα πάρουν επιτέλους μια απάντηση.

H Στεφανία Βιντσένσι, κόρη της μιας αγνοούμενης, ήταν και η ίδια επιβάτης του Costa Concordia, αλλά διεσώθη.

Με αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο Κέβιν Ρεμπέλο, ο αδερφός του δεύτερου αγνοουμένου, ενός σερβιτόρου στο μοιραίο πλοίο.

Το Concordia – που θυμίζει πια πλοίο-φάντασμα- πρόκειται τώρα να ρυμουλκηθεί στο κοντινό λιμάνι Πιομπίνο, στο Λιβόρνο, για να διαλυθεί. Οι αρχές τώρα θα πρέπει να φροντίσουν για την ενίσχυση των κατεστραμμένων τμημάτων του πλοίου, ώστε να μην καταρρεύσουν κατά την ρυμούλκησή του.

news.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου