ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις με 32 νεκρούς

ιράκ-αλλεπάλληλες-βομβιστικές-επιθέ-658357

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση έγινε με τριπλή έκρηξη σε πολυσύχναστη αγορά βόρειου προαστίου της Βαγδάτης με τραγικό απολογισμό δεκατέσσερις νεκρούς και τριάντα τραυματίες

Τουλάχιστον 32 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων που έπληξε σιιτικές περιοχές στο Ιράκ. Η πλέον πολύνεκρη επίθεση έγινε με τριπλή έκρηξη σε πολυσύχναστη αγορά βόρειου προαστίου της Βαγδάτης.

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα στην περιοχή της αγοράς Σαμπάα αλ Μπάουρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Σουμάρια, το οποίο επικαλέστηκε την αστυνομία.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν σε άλλη βομβιστική επίθεση στην Ντόρα, στο νότιο τμήμα της Βαγδάτης.

Τέσσερις χωριστές βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους, περιλαμβανομένων τριών μελών της ίδιας οικογένειας.

Στην επαρχία Σαλαχεντίν, βόρεια της Βαγδάτης, δύο μέλη μιας φιλοκυβερνητικής σουνιτικής παραστρατιωτικής ομάδας σκοτώθηκαν σε άλλη μια βομβιστική επίθεση.

Ο Άχμεντ αλ Ζαγιάμπι, κυβερνήτης της δυτικής επαρχίας Άνμπαρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες, σώθηκε από μια απόπειρα κατά της ζωής του, είπε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου