ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά κοντά στο Costa Concordia

βρέθηκαν-ανθρώπινα-οστά-κοντά-στο-costa-concordia-659089

Λείψανα που εικάζεται ότι ανήκουν στους δυο επιβάτες του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia – οι σοροί των οποίων δεν έχουν βρεθεί- εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο του ναυαγίου.

Οι έρευνες, που συνεχίζονται μετά την γιγαντιαία επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας, στα ανοιχτά του μικρού νησιού Τζίλιο, κατά την οποία, το κρουαζιερόπλοιο επανήλθε σε οριζόντια θέση, έφεραν στο φως, τα λείψανα, που σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να είναι οστά.

Ο εντοπισμός τους έγινε κοντά στην «ζώνη 3 από το κέντρο του ναυαγίου» στο ύψος της γέφυρας νούμερο τέσσερα, στο σημείο όπου πιθανώς βρίσκονταν τα δυο θύματα – ο Ρουσέλ Ρεμπέλο και η Μαρία Γκράτσια Τρεκαρίκι- την στιγμή του ναυαγίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «σχεδόν ένα θαύμα». Σημείωσε ωστόσο ότι η επιβεβαίωση θα έρθει μόνο μετά τις εξετάσεις dna, ενώ ανακοίνωσε ότι διευρύνονται οι έρευνες στην συγκεκριμένη ζώνη.

Στο ναυάγιο του Ιανουαρίου του 2012 είχαν χάσει τη ζωή τους, 32 άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένων των δυο προαναφερομένων που δεν είχαν βρεθεί, αλλά πλέον συγκαταλέγονται στη λίστα των θυμάτων).

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου