ΔΙΕΘΝΗ

Δε συμμετείχε γυναίκα στην επίθεση στην Κένυα, λένε οι Σομαλοί τρομοκράτες

δε-συμμετείχε-γυναίκα-στην-επίθεση-στ-661713

Οι Σεμπάμπ διαψεύδουν ότι μια γυναίκα συμμετείχε στην επιχείρηση κατάληψης του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ

Τη στιγμή που η συμμετοχή της «λευκής χήρας» στην πολύνεκρη κατάληψη στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι θεωρείται από τα περισσότερα διεθνή μέσα δεδομένη, η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάπ το διαψεύδει.

Η 29χρονη Βρετανή, Samantha Lewthwaite, κόρη στρατιωτικού, ασπάστηκε το Ισλάμ όταν γνώρισε τον σύζυγο της, Germaine Lindsay, ο οποίος ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7/7 του 2005, στο μετρό του Λονδίνου, με 52 νεκρούς. Η νεαρή γυναίκα φέρεται να είναι εκείνη που στρατολογεί και εκπαιδεύει γυναίκες για την Αλ Κάιντα. Κατηγορείται πως βρίσκεται πίσω από επιθέσεις σε λαούς “απίστων”, όπως στην βομβιστική επίθεση της Μομπάσα, όπου εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους το 2011.

Οι Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες πάντως ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση αυτή δεν μετείχε καμία γυναίκα, διαψεύδοντας τις φήμες περί του αντιθέτου που κυκλοφορούσαν επίμονα από το περασμένο Σάββατο.

«Έχουμε αρκετούς νέους, πιστούς άνδρες και δεν χρησιμοποιούμε τις αδελφές μας σε παρόμοιες στρατιωτικές επιχειρήσεις», προσέθεσαν.

Η ανακοίνωση των ανταρτών έγινε μετά το διάγγελμα του προέδρου της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα για τη λήξη της κατάστασης ομηρίας στο εμπορικό κέντρο με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, μετά από τέσσερις ημέρες πολιορκίας.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου