ΔΙΕΘΝΗ

Κένυα: Παραμένουν οχυρωμένοι οι ένοπλοι ισλαμιστές

κένυα-παραμένουν-οχυρωμένοι-οι-ένοπλ-662169

Παραμένουν οχυρωμένοι οι μαχητές της στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε σήμερα η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ, ενώ κάνουν λόγο για «αναρίθμητα πτώματα», δημιουργώντας φόβους ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί πάνω από τους 62.

Οι κενυατικές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν αυτούς τους ενόπλους, στους οποίους δυτικές πηγές πιστεύουν ότι περιλαμβάνονται Αμερικανοί και πιθανόν μια Βρετανίδα, η οποία μπορεί να είναι η χήρα ενός από τους καμικάζι βομβιστές που συμμετείχαν το 2005 σε επίθεση στο Λονδίνο. Η Αλ-Σεμπάμπ απέρριψε πληροφορίες ότι ξένοι εμπλέκονται στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

Σποραδικοί πυροβολισμοί και μια έκρηξη σηματοδότησαν την τέταρτη ημέρα από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου που οι ένοπλοι εισέβαλαν πυροβολώντας και ρίχνοντας χειροβομβίδες στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι, το οποίο ήταν εκείνη την ώρα γεμάτο ανθρώπους.

Ελικόπτερα πετούν πάνω από το συγκρότημα, στο οποίο συχνάζουν ξένοι και πλούσιοι Κενυάτες. Η αλ-Σαμπάμπ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε την επίθεση για να πιέσει την Κένυα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Σομαλία, όπου πολεμούν την ισλαμιστική οργάνωση. Ο πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα έχει δηλώσει ότι τα κενυατικά στρατεύματα θα συνεχίσουν την αποστολή τους στη Σομαλία.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου