Νεκρός ο Γκανέζος ποιητής Αβουνόρ μετά την επίθεση στο Ναϊρόμπι

Τελευταία ενημέρωση: 2013-09-22, 15:18:58
Νεκρός ο Γκανέζος ποιητής Αβουνόρ μετά την επίθεση στο Ναϊρόμπι

Οι πυροβολισμοί, οι οποίοι διήρκεσαν περίπου 30 δευτερόλεπτα, ακούστηκαν έπειτα από μια περίοδο τεταμένης ηρεμίας στην αντιπαράθεση, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Στο εν λόγω εμπορικό κέντρο υπάρχουν αρκετά καταστήματα που ανήκουν σε Ισραηλινούς ενώ συχνάζουν σ’ αυτό Δυτικοί και πλούσιοι Κενυάτες.

 

Ξένοι, μεταξύ των οποίων Καναδός διπλωμάτης, σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση στο εμπορικό Ουέστγκεϊτ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ.

Ο Πρόεδρος της Γκάνας ανακοίνωσε σήμερα ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο γκανέζος ποιητής Κόφι Αβουνόρ.

"Πληροφορήθηκα συγκλονισμένος το θάνατο του Κόφι Αβουνόρ στην τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος Τζον Ντραμάνι Μαχάμα.

Ο 78χρονος Κόφι Αβουνόρ σκοτώθηκε ενώ έκανε ψώνια με τον γιο του, ο οποίος τραυματίσθηκε, αλλά έχει ήδη βγει από το νοσοκομείο.

Μεταξύ των θυμάτων πιστεύεται επίσης πως είναι ο ανιψιός του Προέδρου της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα και η μνηστή του. Η αδελφή του προέδρου είχε επίσης παγιδευθεί μέσα στο εμπορικό κέντρο, αλλά κατάφερε να διαφύγει σώα.

Πρόκειται για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί στην Κένυα μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ πριν από 15 χρόνια.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=