ΔΙΕΘΝΗ

Σομαλία: Κυναόκρανοι εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο εφοδίων

σομαλία-κυναόκρανοι-εμπλέκονται-σε-λ-666778

Στρατιώτες από την Ουγκάντα που υπηρετούν στην ειρηνευτική αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στην Σομαλία (AMISOM) εμπλέκονται στην πώληση διαφόρων εφοδίων τους, όπως τρόφιμα και καύσιμα, σε ντόπιους επιχειρηματίες, επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντας.

Συνολικά 24 αξιωματικοί και ένας διοικητής, οι οποίοι ιδιοποιήθηκαν τα έσοδα από την απάτη, ανακλήθηκαν από την Σομαλία και τους έχει επιβληθεί ταξιδιωτική απαγόρευση, διευκρίνισε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντισυνταγματάρχης Πάντι Ανκούντα.

“Τα τρόφιμα αυτά προορίζονταν για τους στρατιώτες της αποστολής AMISOM. Ανήκαν στους κυανόκρανους. Πούλησαν τα προϊόντα σε διάφορους ανθρώπους, πιθανόν σε επιχειρηματίες. Όμως ακόμη αναμένουμε να μάθουμε την ακριβή εξέλιξη των γεγονότων καθώς συνεχίζονται οι έρευνες”, σημείωσε ο Ανκούντα.

Περίπου 6.000 στρατιώτες από την Ουγκάντα μετέχουν στην δύναμη AMISOM, η οποία αποτελείται από περίπου 18.000 στρατιώτες και έχει στόχο να βοηθήσει την κυβέρνηση του Μογκαντίσου να ξαναπάρει τον έλεγχο της χώρας.

Μολονότι τα κρούσματα διαφθοράς αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στους κόλπους του στρατού της Ουγκάντας από τις αρχές του 2000, αυτό είναι το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο περιστατικό που σημειώνεται με στρατιώτες της χώρας που υπηρετούν στο εξωτερικό σε μια ειρηνευτική αποστολή.

Η ΕΕ, η οποία συνδράμει στην χρηματοδότηση της AMISOM, συγκεκριμένα πληρώνοντας τους μισθούς στρατιωτών, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου