ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέσα σε ιδρύματα

αυστραλία-σεξουαλική-κακοποίηση-παι-672650

Ενώπιον ειδικής εξεταστικής επιτροπής θα καταθέσουν περισσότεροι από 500 άνθρωποι οι οποίοι είχαν δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας μέσα σε ιδρύματα της Αυστραλίας.

Η διαδικασία είναι ανοιχτή για το κοινό και, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της Βασιλικής Επιτροπής και δικαστής Πίτερ ΜακΚλίλαν, ορισμένες από τις μαρτυρίες αναμένεται να σοκάρουν. Ήδη 400 ενήλικες έχουν καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών. Το ενδιαφέρον τόσο της συγκεκριμένης επιτροπής στο Σύδνεϋ όσο και των υπολοίπων σε Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία επικεντρώνεται σε ισχυρισμούς για συγκάλυψη περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Μας καταγγέλλεται ότι, όταν συμβαίνει (σεξουαλική κακοποίηση) σε ιδρύματα, σχεδόν πάντα συνοδεύεται από απίστευτα μεγάλο βαθμό σωματικής βίας εις βάρος των παιδιών από τους ενήλικες που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους» τόνισε ο ΜακΚλίλαν κατά την έναρξη της διαδικασίας.

«Πολλοί (από τα θύματα) έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν και κάποιοι έχουν αποπειραθεί» πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η έρευνα επικεντρώνεται σε:

• θρησκευτικές ομάδες και ιδρύματα
• μη κυβερνητικές οργανώσεις
• ιδρύματα πρόνοιας και
• κυβερνητικές υπηρεσίες.

Το πρώτο σκέλος της διαδικασίας αφορά σ’ έναν παιδεραστή ομαδάρχη προσκόπων και την απουσία λήψης μέτρων από τις αρμόδιες Αρχές.

ΑΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου