ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Έφοδος του στρατού σε πόλη που ήλεγχαν οι ισλαμιστές

αίγυπτος-έφοδος-του-στρατού-σε-πόλη-πο-672914

Έφοδο στην πόλη Ντάλγκα, στην κεντρική Αίγυπτο, έκαναν άνδρες του αιγυπτιακού στρατού, καθώς η τελευταία ελεγχόταν από ισλαμιστές, υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Στρατός και αστυνομία, με τη βοήθεια ελικοπτέρων, εισήλθαν στην πόλη νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Οι χριστιανοί κόπτες, οι οποίοι διαμένουν στην Ντάλγκα των 120.000 κατοίκων, είχαν ζητήσει βοήθεια, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν πλέον να προσευχηθούν ελεύθερα και ότι τους επιβάλλονταν φόροι από «κακοποιά στοιχεία».

Οι αιγυπτιακές αρχές καταστέλλουν ανελλιπώς τις διαμαρτυρίες των ισλαμιστών από τις 3 Ιουλίου, οπότε και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανέτρεψαν τον κ. Μόρσι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ισλαμιστές δεν προέβαλαν αντίσταση στην είσοδο του στρατού στην πόλη, η οποία βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου.

Σινά: Βομβιστική επίθεση κατά ένστολων

Εξάλλου, στη Χερσόνησο του Σινά, τη Δευτέρα, ισλαμιστές μαχητές στόχευσαν με βομβιστική επίθεση λεωφορείο το οποίο μετέφερε κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Ελ Αρίς, στη Χερσόνησο του Σινά.

Οκτώ εκ των επιβαινόντων τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Οι επιβάτες ήταν νεοσύλλεκτοι της αστυνομίας οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από την συνοριακή πόλη Ράφα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

naftemporiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου