ΔΙΕΘΝΗ

Ιερέας παιδεραστής καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλακή – Θύμα του και βρέφος 2 ετών

ιερέας-παιδεραστής-καταδικάστηκε-σε-50-676248

Έβγαζε άσεμνες φωτογραφίες μικρών παιδιών και κρατούσε εκατοντάδες από αυτές. Οιερέας Σον Ράτιγκαν ήταν σεβαστός στο Κάνσας. Μέχρι που ήρθε στο φως το αληθινό του πρόσωπο.

Η υπόθεση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Ο 47χρονος ιερέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους. Αλλά εκμεταλλευόταν το… ράσο του για να βγάζει άσεμνες φωτογραφίες ανήλικα κοριτσάκια. Ανάμεσα στα θύματά του κι ένα βρέφος.

Συνελήφθη το 2011 και τον Αύγουστο του 2012 ομολόγησε μετά από συμφωνία με τις αρχές να παραλειφθούν πολλές από τις κατηγορίες.
Ο Ράτιγκαν ομολόγησε την ενοχή του για παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

«Ξέρω ότι ο Θεός με έχει συγχωρήσει, η ψυχή μου είναι σε καλή κατάσταση» είπε στο δικαστήριο ο 47χρονος πριν ο δικαστής του επιβάλει ποινή φυλάκισης για 50 χρόνια με τις κατηγορίες για παιδική πορνογραφία και τη λήψη φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου. Επί της ουσίας είναι καταδίκη σε ισόβια.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το «πάθος» του Ράτιγκαν επικεντρωνόταν γύρω από ανήλικα κορίτσια ηλικίας μεταξύ 2 και 12 ετών και ότι είχε διαπράξει ποικίλα αδικήματα τα τελευταία έξι χρόνια.

Η μητέρα ενός κοριτσιού μόλις 2 ετών, το οποίο φέρεται πως είχε υποστεί κακοποίηση από τον 47χρονο ιερέα έκανε παράκληση στο δικαστήριο να επιβληθεί ισόβια φυλάκιση στον Ράτιγκαν για το κακό που έκανε σε τόσα αθώα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της κόρης της. «Το μωρό μας, το κοριτσάκι μας υπέφερε. Υπάρχουν τέρατα παντού», είπε.

Η κοινότητα του Κάνσας έχει συγκλονιστεί μετά από αυτή την αποκάλυψη, καθώς ο ιερέας θεωρείτο ένα αξιαγάπητο μέλος της κοινωνίας. Πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι γνώριζαν τον 47χρονο, δήλωσαν ότι είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις και ότι συνέχεια έβγαζε φωτογραφίες.

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου