ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Στους δρόμους ξανά οι οπαδοί του έκπτωτου Μόρσι

αίγυπτος-στους-δρόμους-ξανά-οι-οπαδοί-676930

Χιλιάδες υποστηρικτές του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό την 3η Ιουλίου, οργάνωσαν διαδήλωση σήμερα στο Κάιρο, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια ανάλογων κινητοποιήσεων σε επαρχιακές πόλεις.

Στο Κάιρο, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο προάστιο Νασρ Σίτι, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Το προάστιο αυτό υπήρξε το θέατρο της αιματηρής καταστολής των κινητοποιήσεων χιλιάδων υποστηρικτών του Μόρσι από τον στρατό και την αστυνομία την 14η Αυγούστου, με πολλές εκατοντάδες νεκρούς.

Οι σημερινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν έναν μήνα, παρά μία ημέρα, μετά την αιματηρή καταστολή, με κεντρικό σύνθημα «Αφοσίωση στο αίμα των μαρτύρων», ενώ πολλοί απ’ όσους συμμετείχαν κρατούσαν φωτογραφίες εκείνων που σκοτώθηκαν κατά την αιματηρή παρέμβαση των δυνάμεων της τάξης, φωνάζοντας «θα επιτύχουμε τα δικαιώματά τους, ή θα πεθάνουμε σαν κι αυτούς» και «κάτω οι στρατιωτικοί», μετέδωσε ο ίδιος δημοσιογράφος.

Στη Νασρ Σίτι, η πομπή των διαδηλωτών έκανε στάση μπροστά από την κατοικία ενός από τα θύματα, που σύμφωνα με τη μητέρα του έχασε τη ζωή του στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, και του οποίου οι συγγενείς κουνούσαν τη φωτογραφία από το παράθυρο.

Στα βόρεια της χώρας, συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Μόρσι και κατοίκων ξέσπασαν στα περιθώρια των διαδηλώσεων. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απωθήσει τους συμπλεκόμενους στη Μαχαλά και στην Τάντα, στο Δέλτα του Νείλου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες άλλοι οπαδοί του Μόρσι διαδήλωσαν ειρηνικά και στην Αλεξάνδρεια.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου