ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζει η γιγαντιαία επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia

αρχίζει-η-γιγαντιαία-επιχείρηση-ανέλ-678604

Μια τεράστια επιχείρηση στήνεται στις ακτές του ιταλικού νησιού Τζίλιο από την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο την ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.

Ενάμισι χρόνο από την ημέρα του ναυαγίου, οι εργασίες για την ανέλκυση του γιγαντιαίου πλοίου αναμένεται να αρχίσει τις 7 το πρωί της Δευτέρας, «εφόσον οι καιρικές συνθήκες συνθήκες το επιτρέψουν”, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ρώμη, σήμερα, ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι. Η τελική “απόφαση θα ανακοινωθεί την Κυριακή στις 14:00” τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος), πρόσθεσε.

Η όλη επιχείρηση της ανέλκυσης θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε 7 με 8 ώρες και το πλοίο, που βρίσκεται σήμερα μισοβυθισμένο κοντά στις ακτές του ιταλικού νησιού Τζίλιο, θα επανέλθει στην κανονική του θέση.

Μόλις αρχίσει η διαδικασία αυτή “δεν θα μπορούμε να την σταματήσουμε καθώς η δύναμη της βαρύτητας είναι τεράστια”, εξήγησε ο Νοτιοαφρικανός Νικ Σλόαν, ειδικός διεθνώς σε θέματα ανέλκυσης πλοίων ο οποίος εργάζεται για την αμερικανική Titan, εταιρεία η οποία έχει επιφορτιστεί μαζί με την ιταλική

Micoperi με την επιχείρηση αυτή.

Ο Σέρτζιο Τζιρότο, υπεύθυνος του σχεδίου αυτού για λογαριασμό της Micoperi, δεν θέλησε να διευκρινίσει αν επικρατεί αισιοδοξία ή όχι σχετικά με την επιτυχία της επιχείρησης αυτής: “ως μηχανικοί συνηθίζουμε να σκεπτόμαστε λογικά, είμαστε ήρεμοι όσον αφορά το σχέδιο από τεχνικής άποψης”.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου