ΔΙΕΘΝΗ

Βρήκαν τεράστιες ποσότητες νερού κάτω από την έρημο της Κένυας

βρήκαν-τεράστιες-ποσότητες-νερού-κάτ-680625

Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σχεδόν ολόκληρου του κενυατικού πληθυσμού – 250 τρισεκατομμύρια λίτρα νερού

Τεράστια ποσότητα νερού βρέθηκε στο υπέδαφος της Τουρκάνα, τη φτωχότερη περιοχή της Κένυας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς η ποσότητα του νερού μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σχεδόν ολόκληρου του κενυατικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας και της UNESCO, η περιοχή «κάθεται» πάνω σε 250 τρισεκατομμύρια λίτρα νερού. Μοιράζεται σε πέντε επιμέρους υδροφόρα στρώματα, από τα οποία τα τρία έχουν επιβεβαιωθεί με δορυφορικές μελέτες και γεωτρήσεις.

Η ποσότητα νερού που βρέθηκε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκτιμούν οι επιστήμονες της εταιρείας Radar Technologies International, που πραγματοποίησε τις γεωλογικές μελέτες για λογαριασμό της κυβέρνησης. Όμως πριν ξεκινήσει η άντληση θα πρέπει να μετρηθεί πόσο γρήγορα ανανεώνεται το νερό του ταμιευτήρα και αν η ροή είναι αρκετά μεγάλη, οι γεωτρήσεις θα μπορούσαν να προσφέρουν 3,45 τρισ. λίτρα νερού το χρόνο.

Να σημειωθεί πως οι πολίτες της Κέντας φτάνουν τους 41 εκατ. Ανθρώπους και 17 εκατομμύρια από αυτούς δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου