ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τουλάχιστον 44 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείων

ιράν-τουλάχιστον-44-νεκροί-σε-σύγκρουση-681982

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ιρανική πόλη Κομ, όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους δύο λεωφορεία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το δυστύχημα έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν έσκασε το λάστιχο ενός εκ των οχημάτων, με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί μετωπικά με το δεύτερο λεωφορείο.

Οι δεκάδες τραυματίες του δυστυχήματος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Κομ.

Το Ιράν έχει έναν από τους χειρότερους βαθμούς οδικής ασφάλειας στον κόσμο, μολονότι έχει αρχίσει μία διαδικασία βελτίωσης τα τελευταία χρόνια.

Στη δεκαετία του 1990, περίπου 28.000 άνθρωποι έχαναν κάθε χρόνο τη ζωή τους λόγω οδικών ατυχημάτων, σε συνολικό αριθμό τεσσάρων εκατομμυρίων αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός των θυμάτων κατ’ έτος έχει μειωθεί στις 20.000, ενώ τα αυτοκίνητα αγγίζουν πλέον σε αριθμό τα 17 εκατομμύρια.

Το ατύχημα συνέβη στις 23:00 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος) στον εθνικό οδικό άξονα ο οποίος συνδέει την Τεχεράνη με την Κομ, η οποία βρίσκεται νότια της ιρανικής πρωτεύουσας.

«Μετά τη σύγκρουση, τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν αμέσως στις φλόγες», σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

naftemporiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου