ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός 22χρονος διαδηλωτής στην Τουρκία

νεκρός-22χρονος-διαδηλωτής-στην-τουρκί-682029

Νεαρός διαδηλωτής έχασε χθες το βράδυ τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την τουρκική αστυνομία, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ο 22χρονος Αχμετ Ατακάν μετείχε σε συγκέντρωση στη μνήμη ενός από τα θύματα της καταστολής των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από βομβίδα δακρυγόνου της αστυνομίας και υπέκυψε στο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, οι διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται σε 150 άτομα, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Σημειώνεται πως στη διάρκεια του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης από το 2002 έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί χιλιάδες.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και με την έναρξη των μαθημάτων στα πανεπιστήμια, οι διαδηλώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης επαναλήφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα κυρίως, αλλά σε μικρότερη έκταση σε σχέση με τον Ιούνιο.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης προς έναν 14χρονο έφηβο που έχει πέσει σε κώμα μετά τις επιχειρήσεις καταστολής

ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου