ΔΙΕΘΝΗ

Στα χέρια των ανταρτών η χριστιανική πόλη Μααλούλα

στα-χέρια-των-ανταρτών-η-χριστιανική-π-682039

Στα χέρια των τζιχαντιστών «μαχητών της ελευθερίας» έπεσε η Χριστιανική πόλη της Μααλούλα, στα βόρεια της Δαμασκού, όπως μαρτυρά το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας.

Συγκεκριμένα η πόλη της Μααλούλα έχει περάσει υπό τον πλήρη έλεγχο των Σουνιτών εξτρεμιστών οι οποίοι με την βοήθεια ενισχύσεων απέκρουσαν δυνάμεις που επιχείρησαν να ανακαταλάβουν την περιοχή.

Μεταξύ των ομάδων που ελέγχουν την πόλη συμπεριλαμβάνονται και οι εγκληματίες τρομοκράτες της Αλ-Νούσρα οι οποίοι αναμένεται να επιδείξουν τα κατορθώματά τους σε νέα βίντεο που πρόκειται να αναρτήσουν στο διαδίκτυο.
Έως τώρα η συγκεκριμένη πόλη αποτελούσε και το σύμβολο του χριστιανισμού στην Συρία ενώ οι κάτοικοί της μιλούν ακόμα τα Αραμαϊκά, τη γλώσσα δηλαδή στην οποία δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και πολύ λίγες κοινότητες τη χρησιμοποιούν ακόμα.
Η μάχη υπήρξε σκληρή με αποτέλεσμα τα θύματα και από τις δύο πλευρές να είναι εκατοντάδες, ενώ οι συγκρούσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη όταν οι τρομοκράτες της Αλ-Νούσρα επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου στα περίχωρα της πόλης.

Η εξέλιξη υπήρξε, σύμφωνα με αναλυτές, για δύο λόγους:

Ο πρώτος και ο κυριότερος έχει να κάνει με το στρατηγικό σχεδιασμό των δυνάμεων του Άσαντ οι οποίοι φαίνεται ότι αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους όχι τόσο λόγω της πίεσης των αντικαθεστωτικών όσο για λόγους προστασίας από την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι ο συριακός στρατός δεν αισθάνεται άνετα πλέον και θα προσπαθήσει να προφυλαχτεί εκεί που μπορεί.

Δεύτερον, είναι σίγουρο ότι η πτώση της ιστορικής αυτής πόλης τους Χριστιανισμού θα αποτελέσει το νέο πεδίο αντιπαράθεσης και προπαγάνδας μεταξύ των δύο πλευρών. Δηλαδή, το γεγονός ότι οι εγκληματίες της Αλ-Νούσρα διείσδυσαν σε μία περιοχή Χριστιανών, φέρνει μόνο ρίγη τρόμου για το μέλλον των κατοίκων εκεί.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου